ZÁHONY-PORT

 

 

Megnyíltak a pályázati lehetőségek ZÁHONY-PORT előtt

2012-es évben újra megnyíltak az Unió pályázati lehetőségek. Újdonság, hogy az eddig jellemzően kis és közép vállalatokra irányuló pályázatok mellett megjelentek a 250 főnél nagyobb létszámú társaságokra, a nagyvállalatokra kiírt pályázati csomagok is. Így ZÁHONY-PORT Zrt. előtt is megnyílt a lehetőségek, hogy induljon ezeken a pályázatokon. Három pályázati kiírás feltételrendszerének is megfelel ZÁHONY-PORT.

  • Pályázati terveink
  • Vállalati innováció
  • Intermodális fejlesztések
  • Életmód programok
  • SOKOLDALÚ KÉPZÉSEK - SOKOLDALÚ KÉPESSÉGEK

Pályázati terveink

Új Széchenyi tervA legnagyobb és társaságunknak legfontosabb, a „Vállalati innováció támogatás” című pályázat, amely keretében átrakógépek beszerzésére, beüzemelésére, új technológiai rend kialakítására van lehetőség. A pályázat támogatási mértéke 45%.

ZÁHONY-PORT 2012. évi fejlesztési tervében szerepelt hat darab targonca, vasúti mérleg, forgórakodó, emelőkosaras gépjármű és vagonvontató traktor beszerzése. Amennyiben sikerül a pályázati feltételeknek megfelelni, úgy a fejlesztési tervekben szereplő berendezések egy részét pályázati támogatással kívánjuk beszerezni.

Nagyvállalatok részére kiírásra került még képzési és egészség megőrzési pályázati csomag is. Ezek a pályázatok 100%-os mértékben támogatottak. Tehát csak meg kell előlegezni a költségeket, s a megvalósulás után a pályázat teljes egészében fedezi a képzések, egészség megőrző programok költségeit. A képzési pályázat keretében darukötöző, targoncavezető, számítástechnikai ECDL és nyelvi képzések megszervezését tervezzük, az egészségmegőrző pályázattal pedig egészségügyi felmérést kívánunk elvégeztetni, illetve a ZÁHONY-PORT napokat fogjuk egészséges életmód programokkal színesíteni.EU

Jelenleg a pályázati anyag összeállítása, árajánlatok bekérése zajlik. Pozitív elbírálás esetén ZÁHONY-PORT Zrt. kedvezőbb feltételekkel tudja beszerezni a tervezett termelő berendezéseit, illetve dolgozói képzésére és egészségmegőrzésére is képzéseket, programokat tud szervezni.

2012. április

 

Vállalati innovációs pályázat

Megérkeztek a Toyota targoncák

Az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program GOP-3.2.1-11-2012-0021 számú pályázatunkat keretében 2012 év végén megérkeztek a Toyota villástargoncák a Záhony-500-as terület kisgépes műhelyébe.

A gumikerekes gépparkunk megújításának utolsó eleme volt a 2 tonna teherbírású Toyota villástargoncák beszerzése. A hat darab nagyteljesítményű targonca a raklapos áruk átrakásánal nyújt majd nagy segítséget a több mint tízenkét éves Kamatsu tarkoncák mellett.

 

A munkagépek kiválasztásakor elsődleges szempont volt, hogy a vagonból - vagonba történő raklapos áruk átrakás környezetbarát, moder erőforrásokkal felszerelt targoncákkal történjen.

2012. december

Projekttáblák

Eperjeske átrakó bejáratánál kihelyezésre került egy 3x1,5 méteres "B" típusú projekttábla. A "C" típusú kisérőtábla Záhony Központ III. emeletén kapott helyet.

A pályázat megvalósulásának lépéseiről pedig a ZÁHONY-PORT hírmondó hasábjain, illetve a munkaterületeken elhelyezett hírdetőtáblákról értesülhetnek.

 

 

Záhony 2012. november

---------------------------------------------------------------------------
Leibherr 904-es

Új, nagyteljesítményű géppel gazdagodott ZÁHONY-PORT Zrt. erőgépparkja az Új Széchenyi Terv, Gazdaságfejlesztési Operatív Programban kiírt GOP-3.2.1-11-2012-0021 számú pályázat keretében.

2012. november 13.-án délelőtt érkezett meg a tréler az új Leibherr 904-es ipari rakodógéppel, s a műszaki szakembereink alapos átvizsgálása után,  alig két órával a „földet érését” követően, már az „A” darupályán próbarakodást végzett a berendezés.

A tervek szerint Komoró fatárolóban fog dolgozni a berendezés.

A rakodógépről készült fotók megtekinthetők: Itt

Új, nagyteljesítményű géppel gazdagodott ZÁHONY-PORT Zrt. erőgépparkja az Új Széchenyi Terv, Gazdaságfejlesztési Operatív Programban kiírt GOP-3.2.1-11-2012-0021 számú pályázat keretében.

2012. november 13.-án délelőtt érkezett meg a tréler az új Leibherr 904-es ipari rakodógéppel, s a műszaki szakembereink alapos átvizsgálása után,  alig két órával a „földet érését” követően, már az „A” darupályán próbarakodást végzett a berendezés.

Záhony 2012. november

---------------------------------------------------------------------------
 
Megérkezett az első GEHL targonca

„Jó érzés, hogy új gépek vannak az átrakóban”- monda az egyik kollegánk, miután kipróbálta az új GEHL 4640 targoncánkat. Az átrakó gép az Új Széchenyi Terv, Gazdaságfejlesztési Operatív Programban kiírt GOP-3.2.1-11-2012-0021 számú pályázat keretében került beszerzésre.

A munkaterületeinken jól ismerik és szeretik ezt a kisméterű, de nagyon fordulékony átrakógépet. Speciális átrakási feladatok elvégzésénél nélkülönözhetetlen ez a fürge targonca.

Záhony 2012. szeptember

---------------------------------------------------------------------------
58 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert
ZÁHONY-PORT Zrt.

Az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében GOP-3.2.1-11-2012-0021 számú pályázatunkat a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) 58.114.044 Ft mértékben támogatásra érdemesnek ítélte.

A közel másfél éves költséghatékony gazdálkodás meghozta eredményét. Az ügyfélközpontú gondolkodás és a költségek optimalizálása eredményeként, ZÁHONY-PORT Zrt. hosszú idő után ebben az évben tudott először új műszaki berendezések fejlesztésére pénzügyi forrásokat elkülöníteni. A megtermelt sajáterő hatékony felhasználása érdekében ZÁHONY-PORT vezetése kereste azokat a pályázati lehetőségeket, amelyek segítségével megsokszorozhatja megtakarításaink értékét, s az ügyfeleink átrakási igényeit kiszolgáló új műszaki berendezéseket tud beszerezni. A folyamatos pályázatfigyelő és elemző tevékenység meghozta eredményét és a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ kiírásában megjelent GOP-3.2.1-11-2012-0021 számú pályázat keretein belül, intermodális logisztikai eszközök fejlesztésére benyújtott pályázatunk, 58 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat benyújtását nagyon komoly műszaki és gazdasági elemzések előzték meg. Az üzemeltetés megfogalmazta, hogy milyen átrakási tevékenységek támogatásához van szükség új műszaki berendezések beszerzésére, a műszaki szakembereink kiválasztották a feladat elvégzéséhez megfelelő berendezéseket, s gazdálkodási szervezetünk meghatározta a pénzügyi forrásokat. Hiszen ezek a pályázatok utófinanszírozásosak, azaz a berendezések üzembe állítása után kerülnek csak a MAG felé benyújtott számlák kiegyenlítésre.

A gondos tervezés eredményeként 6 darab TOYOTA 52-8FDF20-as típusú hidrodinamikus hajtású homlokvillás targonca, egy darab GEHL SL 4640 SXT 2 speed targonca, egy darab LIEBHERR A904C HD Litronic ipari átrakógép, kétcsészés markoló és farönkrakó és egy mobil közúti mérleg került a pályázatba, mint beszerezni kívánt műszaki berendezés. A pályázat elbírálása 2012. július 25-én megtörtént. Az eredményhirdetés után szokásos jogi procedúrák, s a megrendelést követő szállítási határidők után már remélhetőleg nyár végén üzembe állhatnak az új átrakógépek. Szükségünk van ezekre az átrakó gépekre, hiszen minden ZÁHONY-PORT dolgozó érdeke, hogy hatékony eszközökkel, alacsony karbantartási és üzemeltetési költségekkel minél több árutonnát tudjunk mozgatni az ügyfeleink logisztikai igényeinek kiszolgálása érdekében.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja: www.nfu.hu; www.ujszechenyiterv.gov.hu;

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ: www.magzrt.hu

Záhony, 2012. augusztus

 

ZÁHONY-PORT ZRT. INTERMODÁLIS ÁTTERELÉSI TEVÉKENYSÉG FEJLESZTÉSE

Új Széchenyi tervA ZÁHONY-PORT Zrt. az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez nyújtott be pályázatot „Intermodális átterelési tevékenységek fejlesztése” címmel.  A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztésének Irányító Hatósága pályázatunkat támogatásra érdemesnek ítélte, melynek keretében a nyomtávváltásból adódó átrakási és raktározási tevékenységeket segítő berendezések kerültek beszerzésre. 

A ZÁHONY-PORT Zrt. öt átrakási és raktározási telephelyén több közel 400 főt foglakoztat. Szolgáltatásai között többek között megtalálható a közúti és a vasúti áruszállítás, raktározás, vámügynöki tevékenységek.

A pályázattal 147.499.996 Ft értékben 50% intenzitás mellett, 73.748.526 Ft vissza nem térintendő támogatást nyert a társaság, melynek keretében egy darab Liebherr-Material Handler LH 50M forgórakodó és egy darab Karcher MC 50 szívó-seprő takarítógép kerül beszerzésre.

Pályázat száma: GOP-3.2.1-11-20113-0009
Kivitelezés időintervalluma: 2013.10.01 - 2014.03.31

Kapcsolat:
Tar  Gyula Projektmenedzser
Telefon: 06 45/425-212
Email: targyula@zahony-port.hu

Tábla 2014

-------------------------------------------------------------------

2014.03.17 Megérkezett a Karcher MC 50 szívó-seprő takarítógép. A berendezéshez hótoló adatper is beszerzésre került.

-------------------------------------------------------------------

A pályázattal 147.499.996 Ft értékben 50% intenzitás mellett, 73.748.526 Ft vissza nem térintendő támogatást nyert társaságunk, melynek befejezéseként egy darab Liebherr-Material Handler LH 50M forgórakodó kerül márciusban munkába állításra társaságunknál.

A Liebherr-Material Handler LH 50M forgórakodó 17,1 méteres gém hosszával átéri a széles és normál vagonokat. A kezelő fülkét több mint öt méter magasságig fokozatmentesen lehet állítani, így biztosítva a kezelő optimális rálátását. Az LH 50M korszerű energia visszanyerő rendszerrel van felszerelve (ERC rendszer), amely a gém leengedésekor keletkező mozgási energiát tárolja, és emeléskor plusz energiát biztosít. Ez üzemanyag megtakarítást és a káros anyag kibocsájtás csökkenését eredményezi. Az átrakó berendezés alkalmas minden speciális átrakási feladat elvégzésére.

Nagygép 2014

Az átrakó berendezés monumentális méretét a közölt adatokon túl, talán a munkagép beüzemelésén dolgozó emberek mérete érzékelteti legjobban. A most üzembe állított forgórakodó Magyarországon az első ilyen nagyméretű és átrakási teljesítményű berendezés.

Egészségre nevelő és szemléletformáló
életmód programok megvalósítása
a ZÁHONY-PORT Zrt-nél

Egészség túra

EgészségtúraAz Új Széchenyi Terv, „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása a ZÁHONY-PORT Zrt-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1 -2012-0086 jelű pályázati kiírás keretében május 10 -én Egészség túrát szerveztünk.

A túra során Sátoraljaújhelyről Telkibányára kerékpároztunk. Itt wellness délutánt tartottunk, majd másnap gyalogtúra, s utána vissza Sátoraljaújhelyre kerékpárral. Az Egészség túrán 13 fő vet részt. Kellmesen elfáradva, de élményekkel feltöltődve tértünk vissza záhonyba a kirándulás után.

Egészségnap II.

Egészségnap IIAz Új Széchenyi Terv, „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása a ZÁHONY-PORT Zrt-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1 -2012-0086 jelű pályázati kiírás keretében a Egészségnap rendezvény került megszervezésre.

A foglalkozás sorozaton egészségügyi vizsgálat, vérnyomás, vércukor és koleszterin szint mérésre került sor. halSzerencsére kiugróan magas értékeket nem produkált egyik Záhony-Port Zrt -s dolgozó sem.

Ezt követően tiszai halételek népszerűsítése keretében halkostoló került lebonyolításra. A tárcsán sült keszeg, tiszai ponty, harcsa nagyon nagy sikert aratott a résztvevők között.

 

2013. április

Stresszkezelő foglalkozás

stressz3Az Új Széchenyi Terv, „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása a ZÁHONY-PORT Zrt-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1 -2012-0086 jelű pályázati kiírás keretében a III. STRESSZ KEZELŐ foglalkozás került megszervezésre. Az Ésikné Fónagy Katalin által tartott  foglalkozáson, közel húsz ZÁHONY-PORT zrt. dolgozó vett részt.

A foglalkozás a cukorbetegség tüneteiről, a magasvérnyomás és a vérkép ellemzés időszakos vizsgálatának szükségességéről esett szó. A közeljövőben pedig egy vérnyomásméréssel, cukorszint méréssel és vérlép ellemzéssel egybekötött foglalkozást egyeztettünk a jelenlévőkkel.

2013. április

Életmód klub

Életmód klubAz Új Széchenyi terv keretében kiírt „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása a ZÁHONY-PORT Zrt-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1 -2012-0086 jelű pályázat keretében ZÁHONY-PORT Zrt. egészségklubja gokart versenyt szervezett.

A gokart pályán az első ismerkedő körök után éles, csikorgó gumikkal kisért verseny alakult ki a résztvevők között.

Rendezvény mottója: "Aktív pihenés és élményszerzés,
a jó munkaerő motorja!"

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők:

http://www.zahony-port.hu/belso/fotok/album0424/

2013. április

Stresszkezelő foglalkozás

stressz2Az Új Széchenyi Terv, „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása a ZÁHONY-PORT Zrt-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1 -2012-0086 jelű pályázati kiírás keretében STRESSZ KEZELŐ foglalkozás került megszervezésre 2013. április 02-én. Az Ésikné Fónagy Katalin által tartott  foglalkozáson, tőbb mint tíz ZÁHONY-PORT zrt. dolgozó vett részt.

A foglalkozás az egészséges étkezési szokások kialakításáról, a tíz leggyakrabban elkövetett étkezési rossz beidegződésről, a helytelen étkezés hatásairól hallgathattunk meg egy részletes előadást.

2013. április

Életmód tábor II

Telkibánya_IIAz Új Széchenyi terv keretében kiírt „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása a ZÁHONY-PORT Zrt-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1 -2012-0086 jelű pályázat keretében ZÁHONY-PORT Zrt. megszervezte a „II. Életmód Tábor”-t.

A táborban a műszaki, üzemeltetési, értékesítési és titkársági dolgozók, összesen 24 fővel vettek részt. A tábor helyszínéül ismét a telkibányai Aranygombos wellness fogadót választottuk. Április 18-án délután indult a csoport a táborba, s mivel nem tévedtek el, mint az első csoport buszvezetője, így már 15.00-kor el is foglalták az előre kiosztott szobákat.

A délután ismerkedő sétálással, wellness részleg megismerésével telt el. Vacsora előtt pedig még egy nagyon aktív vizilabda mérkőzés is kialakult a résztvevők között. A következő napon, a már bevált forgatókönyv szerint , gyalogtúrát szerveztünk. Egy helyi túravezető kalauzolásában a környező „hegyek” között megbúvó aranybányákba tettünk kirándulást.

Délután ismét a wellness részlegé volt a fő szerep. Szaunáztunk, úsztunk és a jacuzzi is folyamatosan tele volt. Néhányan a fogadó különleges szolgáltatásai közé tartozó hidromasszázs szolgáltatását is kipróbálták.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők:

http://www.zahony-port.hu/belso/fotok/album0418/

2013. április

Stresszkezelő foglalkozás

Az Új Széchenyi Terv, „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása a ZÁHONY-PORT Zrt-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1 -2012-0086 jelű pályázati kiírás keretében STRESSZ KEZELŐ foglalkozás került megszervezésre . Az Ésikné Fónagy Katalin által tartott  foglalkozáson, közel húsz ZÁHONY-PORT zrt. dolgozó vett részt.

A foglalkozás első részében a stresszről általánosságban, a stresszhelyzetekről, az általa kialakuló betegségekről hallgathattunk meg egy előadást. Ezt követően kötetlen beszélgetés során, minden jelenlévő beszámolt az általa stresszesnek megélt élethelyzetekről, a személyes stressz kezelési módszereiről.

A rendezvény végén az egészséges étkezés népszerűsítése érdekében szárított gyümölcsökből álló kínálótorony gyümölcseit kóstolhatták meg a jelenlévők.

A rendezvényekről készült fotók megtekinthetők:

2013.03.06 Stressz kezelő foglalkozás. : http://www.zahony-port.hu/belso/fotok/album0306/

2013. március

Egészségterv

Az Új Széchenyi terv keretében kiírt „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása a ZÁHONY-PORT Zrt-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1 -2012-0086 jelű pályázat keretében ZÁHONY-PORT Zrt. elkészítette Egészségtervét.

Egészségterv célja:
• a dolgozók egészségi állapotának, egészséggel kapcsolatos szokásainak felmérése
• a felmérések adatainak összegzése és elemzése
• az elemzések alapján a szükséges fejlesztendő területek, erősségek, gyengeségek, lehetőségek és veszélyek meghatározása
• intézkedési javaslatok, stratégia kidolgozása
• majd folyamatos kontrollal ellenőrizni az intézkedések hatásait és eredményeit, szükség esetén beavatkozni.

ZÁHONY-PORT Zrt. Egészségterve megtekinthető: :

http://www.zahony-port.hu/hirmondo/2013/egeszsegterv.pdf web oldalon.

2013. február

Életmód klub

Az Új Széchenyi terv keretében kiírt „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása a ZÁHONY-PORT Zrt-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1 -2012-0086 jelű pályázat keretében ZÁHONY-PORT Zrt. 21 fő alapítótaggal stressz kezelő Életmód klubbot szervezett.

Az Életmód klub célja az egészséget szolgáló egyéni magatartásminták és közösségi értékek elterjedésének ösztönzése, az egészségfejlesztés színterein megvalósuló közösségi programok elterjesztése, az életminőség javítása ZÁHONY-PORT munkaterületein.

Mottója: "A munkahelyi egészségmegörzés hosszútávú vállalati befektetés!"

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők: http://www.zahony-port.hu/belso/fotok/album0221/

2013. január

Egészségnap

Az Új Széchenyi terv keretében kiírt „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása a ZÁHONY-PORT Zrt-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1 -2012-0086 jelű pályázat keretében ZÁHONY-PORT Zrt. Egészségnapot szervezett.

A VOKE Művelődési Házban stresszkezelő foglalkozás, beszélgetések, mozgásos rendezvények kerültek megszervezésre. Továbbá gyümölcs nap keretében az egészséges étkezésre, a rendszeres gyümölcs fogyasztásra kívántuk felhívni a figyelmet. Különösen fontos ez a téli időszakban, amikor kevesebb gyümölcs jut a háztartások asztalaira.

A gyümölcsnapot ZÁHONY-PORT Zrt. munkaterületein hírdettük meg. A program sikeres volt hiszen közel egy tonna gyümölcs kerülhetett kedvezményes áron a dolgozóink asztalára a karácsonyi ünnepek előtt.

2012. december

Testscanner vizsgálata Eperjeskén

Az Új Széchenyi Terv TÁMOP-6.1.2-11/1-2012-0086 jelű pályázat keretében 50 fő üzemeltetési és műszaki területen dolgozó kollegánk ES-TECK orvosi testscanner vizsgálaton vett részt.

A vizsgálat során a homlokra a talp és a tenyérre helyezett érzékelőkön keresztük kisfeszültségű egyenárammal ingerelték a szervezetet és a test ionizáltságát, a szervek ellenállását mérve állított fel diagnózist a berendezést, amit az orvosi vizsgálatot végző Dr. Soós Zoltán szakorvos fog elemez és írásban táplálkozási és életmód tanácsokat ad, szükség esetén további orvosi vizsgálatokra tesz javaslatot az eredmények alapján. A Eperjeske Átrakó Üzemeltetés területről 38 fő, Fafeldolgozó Üzemből 2 fő Komoró Fatárolóból 2 fő, TMK Üzemelők Eperjeskéről 1 és Záhony 500-as Átrakó munkaterületről 7 fő vett részt a vizsgálaton. Az eredményeket még karácsony előtt névreszólóan megkapják a dolgozók. ZÁHONY-PORT Zrt. pedig összesített statisztikai adatokat kap az Életmód program kialakításásához. A vizsgálatot 2013 június hónapban egy másik dolgozói csoporton is elvégezzük az Új Széchenyi Terv keretében kiírt „Egészségre nevelő és szemléletformáló programok ZÁHONY-PORT Zrt.-nél” című pályázat keretében.

2012. december

 

Életmód tábor

Az Új Széchenyi terv keretében kiírt „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása a ZÁHONY-PORT Zrt-nél” című, TÁMOP-6.1.2-11/1 -2012-0086 jelű pályázat keretében ZÁHONY-PORT Zrt. „Életmód Tábor”-t szervezett. A táborban az üzemeltetési és a műszaki területekről 30 fő kiemelkedő munkát végző dolgozó került a területvezetők által kijelölésre, ezzel is megköszönve egész éves munkájukat.

A tábor helyszínéül a telkibányai Aranygombos wellness fogadót választottuk.

A pihenésen, a beszélgetéseken kívül gyalogtúrát is szerveztünk. Egy helyi túravezető kalauzolásában a környező erdőket, alföldi ember szemével nézve „hegyeket” jártuk körbe. Megtekintettük a település nevezetességeit, a kopjafa temetőt, a kápolnát, az aranygombos templomot és a kilátót.

Ezen kívül a wellness részlegé volt a fő szerep. Szaunáztunk, úsztunk és a jacuzzi is folyamatosan tele volt. Néhányan a fogadó különleges szolgáltatásai közé tartozó hidromasszázs szolgáltatását is kipróbálták.

A rendezvényen készült fotók megtekinthetők:

http://www.zahony-port.hu/belso/fotok/album1213/

2012. december

Kommunikáció

Az "Életmód pályázat" sajtónyilvános projekt megnyitója került megszervezésre 2012. december 1-jén. A rendezvényre a ZÁHONY-PORT kollektíváját, ügyfélkörét, a környező települések polgármestereit, a MÁV társszervezetek és a sajtó képviselőit hívtuk meg. A sajtó részéről a Kelet-Magyarország, a ZÓNA újságírói, a média részéről a Zemplén TV stábja jelent meg a rendezvényen.

A Zemplén TV két perces anyagot sugárzott a híradójába, a ZÓNA és a Kelet-Magyarország pedig egy-egy cikkel adott hírt az ""Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok megvalósítása a ZÁHONY-PORT Zrt-nél" című pályázatról.

2012. december

Projekttáblák, belsőkommunikáció

ZÁHONY-PORT központi épületében kihelyezésre került
a "C" típusú tájékoztató projekttábla.

A ZÁHONY-PORT Hírmondóban és a hírdető táblákon folyamatosan hírdetjük a pályázat programjait.

A Vasutas Szakszervezet GRCS Szervezeti Bizottság 2012. november 16-i Szb ülésének 4. napirendi pontjában, Szekeres István projektmenedzser tájékoztatta az Szb tagokat, az "Életmód pályázat" tervezett programjairól.Továbbá kérte az Szb. tagokat, hogy a dolgozók tájékoztatásában, a "mozgosításban" aktívan vegyenek részt.

November 21-én és 22-én, Eperjeske Átrakó üzemeltetési és műszaki dolgozói részére tartott eligazításon Szekeres István projektmenedzser tájékoztatta a dolgozókat az "Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programokmegvalósítása a ZÁHONY-PORT Zrt-nél" című, TÁMOP-6.1.2-11/1 jelű pályázat tervezett programjairól.

Záhony 2012. november

---------------------------------------------------------------------------

Új széchenyi tervTestileg és lelkileg egészséges munkavállalók és összekovácsolódott kollektíva a sikeres vállalkozás alapja. Ezen gondolatok alapján az egészséges életmód és munkaszemléletszemlélet és a környezetvédelem kiemelt fontossággal bír ZÁHONY-PORT Zrt. stratégiájában.

A 2012 évben megnyílt pályázati lehetőségeket kihasználva, ZÁHONY-PORT Zrt. pályázatot nyújtott be, "Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programokmegvalósítása a ZÁHONY-PORT Zrt-nél címmel a TÁMOP-6.1.2-11/1 jelű pályázaton. A benyújtott pályázatot a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatóság 9.205.552 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte.

Az ESZA Nonprofit Kft., mint közreműködő szervezet által, a Támogatói Okirat kibocsátása folyamatban van.

Záhony, 2012. augusztus

SOKOLDALÚ KÉPZÉSEK - SOKOLDALÚ KÉPESSÉGEK - KÉPZETT MUNKAVÁLLALÓK AZ ÁTRAKÁSI TELJESÍTMÉNY FOKOZÁSÁHOZ A ZÁHONY PORT ZRT-NÉL


A ZÁHONY-PORT Záhonyi Logisztikai és Rakománykezelési Szolgáltató Zrt. 47.011.864 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Társadalmi Megújulás Operatív Programban. A 100%-os támogatási intenzitású projekt keretében a nagyvállalat 146 fő munkavállaló számára 13 képzést valósított meg. A projekt során a munkavállalók összesen 164 új szakképesítést szereztek meg, mellyel nem csak a cég, de saját versenyképességüket és hatékonyságukat is növelni tudják. A gazdasági, társadalmi és technológiai változások gyors és folyamatos alkalmazkodást kívánnak a ZÁHONY-PORT Zrt-től. A kor kihívásainak megfelelő alkalmazkodás legfontosabb eszköze a képzés. Nemcsak a vállalat tevékenységéhez kapcsolódó szakmai ismeretek megszerzése és fejlesztése elvárás, hanem az egyre szigorodó jogszabályi előírásoknak való megfelelés is megköveteli a fejlődést.
A projekt keretében 10 féle külső képzés valósult meg 24.430.000 Ft összegben: angol kezdő (160 óra, akkreditált), angol haladó (160 óra, akkreditált) és ECDL Start képzés (120 óra) az adminisztratív dolgozók és vezetők részére. A gépkezelő, rakodómunkás és szakmunkás munkavállalók számára bevontelektródás hegesztő képzés (560 óra, OKJ-s), emelőgép kezelő képzés két csoportban (90 óra, OKJ-s), földmunka-, rakodó- és szállítógép kezelő képzés 2 csoportban (90 óra, OKJ-s), kismotorfecskendő kezelő (28 óra), minősített hegesztő (160 óra, akkreditált), targoncavezető 2 csoportban (90 óra, OKJ-s) és tisztítástechnológiai szakmunkás (480 óra, OKJ-s) oktatásra került sor.
Az oktatások a vállalkozás területén, valamint külső gyakorlati helyszínen valósultak meg. Mind az elméleti, mind a gyakorlati képzéshez szükséges feltételrendszerrel rendelkezünk (elméleti oktatótermek, hegesztő berendezések, könnyű- és nehézgépek, tűzoltó berendezések). Az elnyert támogatásból a képzések díján kívül a közbeszerzési eljárás lefolytatásával összefüggő költségek, a képzési projekttel kapcsolatos tanácsadás díja, a célcsoporttagok képzésre eső bér- és járulékköltsége, a pályázat lebonyolításába részt vevő projektmenedzser és pénzügyi vezető bér- és járulékköltsége, valamint a tájékoztatás és nyilvánosság biztosításának költsége került elszámolásra.
A projekt eredménye 10 féle külső képzés megvalósulása 146 fő munkavállaló részére továbbá, hogy mind az adminisztratív dolgozók és a vezetőség, mind a fizikai munkavállalók munkaköreiknek megfelelő szakmai ismeretekkel bővíthetik eddigi tapasztalataikat, illetve lehetőséget biztosítanak az eddig szakmai végzettséggel nem rendelkező munkavállalók számára a megfelelő iskolai végzettség megszerzéséhez. A pályázat legfőbb eredménye, hogy olyan munkavállalók részesülnek szakmai oktatásban, akik önerőből nem tudnának ilyen jellegű képzéseket finanszírozni, a projekt által képzési, fejlődési lehetőséget kapnak.

Innováció

Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódpályázat