ZÁHONY-PORT

 

 

Felsőfokú duális képzés a ZÁHONY-PORT Zrt.-nél

A ZÁHONY-PORT Zrt. 2018-ben csatlakozott a Nyíregyházi Egyetem Műszaki és Agrártudományi Intézetében folyó  duális képzéshez, melynek célja, hogy a  jövőbeni szakemberek összekapcsolják az elméleti és gyakorlati ismereteiket, és szakmai tudásuk  maximálisan megfeleljen az anyagmozgatás, az emelés- és rakodástechnika mindennapi elvárásainak.

Az országosan indított újszerű képzési rendszerben az elméleti tudás megszerzése mellett olyan munkatárs fog kikerülni a felsőoktatásból, aki kellő szakmai tapasztalattal, versenyképes tudással lép a munka világába.

A duális képzésben, a képzési idő közel felében a ZÁHONY-PORT Zrt. telephelyein történik a gyakorlati oktatás, kiváló műszakis kollégák segítségével, irányításával.

 Mit jelent a duális képzés?

A duális képzés is alapszaknak számít. Az újszerű képzés célja, hogy az egyetemen elméleti képzésben szerzett ismereteket a hallgatók a kötelező szakmai gyakorlat keretében elmélyíthessék és alkalmazhassák, mindezt élő (minősített) vállalati körülmények között. Ezáltal a duális képzésben a tanév hossza 48 hét, ebből elméleti oktatással összesen 26 hetet, míg a vállalatunknál összesen 22 hetet töltenek a diákok. Az ebben a formában végzett hallgatók a munkaerőpiacra kikerülve már néhány éves szakmai tapasztalattal és gyakorlati tudással rendelkeznek, ezáltal vonzóbbak a munkáltatók számára. Bár a duális képzés befejeztével a vállalatoknak nincs foglalkoztatási kötelezettségük, nem kizárt, hogy a hallgató a korábbi gyakorlati helyén helyezkedjen el.

A Záhony-Port Zrt. a duális képzésben résztvevő hallgatók számára kiváló lehetőséget biztosít nagyvállalati környezetben, nagy üzemi gyakorlattal, speciális végzettséggel rendelkező szakemberek segítségével olyan gyakorlati ismeretek elsajátítására, amely nagyban megkönnyíti az elhelyezkedést és a pályakezdést.

A Záhony-Port Zrt. rendelkezik az anyagmozgatás és emeléstechnika szinte teljes spektrumával (bakdaruk, híddaruk 126 t-ig, homlok és oldalvillás, valamint konténeremelő targoncák, speciális függesztő eszközök, tömegáru rakodás eszközei, ipari forgó- és homlokrakodók, vasúti kocsi vonszolók, vegyi anyag átfejtési technológiák, melegítéses átfejtési technológiák, gázátfejtési technológia, raktározás, logisztikai tevékenységek, vámügyintézés, stb.), és ezen eszközök javítási technológiájával.

Miért érdemes a duális képzési formát választanod?

Egy nagyvállalat működését ismerheted meg.
A szakmai gyakorlatot valós vállalati környezetben sajátíthatod el.
Tapasztalt szakemberektől szerezhetsz ismereteket a rakodási technológiák széles köréről, az emelő- és anyagmozgatógépek üzemeltetéséről, javításáról.
Tapasztalatot szerezhetsz a cégünknél működő vállalatrányitási rendszerekről, valamint a minőségirányítási és környezetirányitási rendszerekről.
Tapasztalatot gyűjthetsz a csapatmunka jelentőségéről a mindennapi munkavégzésben.
Javítja a munkaerő piaci pozíciódat.

Ki vehet részt a ZÁHONY-PORT Zrt.-nél duális képzésben?

Mindazon hallgatók, akik a központi felvételi eljárásban felvételt nyernek a Nyíregyházi Egyetem gépészmérnök alapszakára, valamint jelentkeztek és megfeleltek a ZÁHONY-PORT Zrt. felvételi eljárásában is.

A felvételi két lépésben zajlik:

A központi felvételi eljárásban jelentkezni kell a Nyíregyházi Egyetem gépészmérnök alapszakára és elérni a bejutáshoz szükséges pontszámot.

Jelentkezni kell a ZÁHONY-PORT Zrt.-hez az itt megadott módon és határidőig. A megfelelő jelentkezőket behívjuk egy felvételi elbeszélgetésre, melynek eredményéről a jelentkezők értesítést kapnak.

Sikertelen vállalati, de sikeres központi felvételi esetén a hallgató hagyományos képzési formában kezdheti meg gépészmérnöki tanulmányait.

Elvárásaink a jelentkezőkkel szemben

Műszaki érdeklődés
Elhivatottság a csapatmunkában való együttműködésre
Legalább alapfokú idegennyelv-tudás (angol/német/orosz)

 

Mi történik, ha sikertelen a felvételi?

Csak a két felvételi eljárás együttes sikeres teljesülése esetén lehet valaki duális hallgató. Sikeres központi, de sikertelen vállalati felvételi esetén a hallgató hagyományos képzési formában vehet részt, hiszen a vállalati felvételi eredménye nem befolyásolja a központi felvételi eljárás eredményét.

Hogyan lehet jelentkezni a ZÁHONY-PORT Zrt. duális képzésére?

A jelentkezéshez be kell küldeni:

kitöltött jelentkezési lapot (innen letölthető)
önéletrajzod, motivációs leveled
utolsó előtti évfolyam év végi bizonyítványának másolatát
utolsó évfolyam félévi bizonyítványának másolatát
érettségi bizonyítvány másolatát (ha van)
nyelvvizsga bizonyítvány másolatát (ha van)
OKJ-s bizonyítvány másolatát (ha van)

 Jelentkezési határidő: 2018. május 31.

A jelentkezéseket az iktato@zahony-port.hu címre várjuk.

A felvételi eredményéről minden jelentkezőt 2018. július 2-ig értesítünk.

Gubik László
vezérigazgató

 

Letöltések:

- Jelentkezési lap

Vágányfonódás