58 millió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert ZÁHONY-PORT Zrt.

Az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében GOP-3.2.1-11-2012-0021 számú pályázatunkat a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) 58.114.044 Ft mértékben támogatásra érdemesnek ítélte.

A közel másfél éves költséghatékony gazdálkodás meghozta eredményét. Az ügyfélközpontú gondolkodás és a költségek optimalizálása eredményeként, ZÁHONY-PORT Zrt. hosszú idő után ebben az évben tudott először új műszaki berendezések fejlesztésére pénzügyi forrásokat elkülöníteni. A megtermelt sajáterő hatékony felhasználása érdekében ZÁHONY-PORT vezetése kereste azokat a pályázati lehetőségeket, amelyek segítségével megsokszorozhatja megtakarításaink értékét, s az ügyfeleink átrakási igényeit kiszolgáló új műszaki berendezéseket tud beszerezni. A folyamatos pályázatfigyelő és elemző tevékenység meghozta eredményét és a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ kiírásában megjelent GOP-3.2.1-11-2012-0021 számú pályázat keretein belül, intermodális logisztikai eszközök fejlesztésére benyújtott pályázatunk, 58 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A pályázat benyújtását nagyon komoly műszaki és gazdasági elemzések előzték meg. Az üzemeltetés megfogalmazta, hogy milyen átrakási tevékenységek támogatásához van szükség új műszaki berendezések beszerzésére, a műszaki szakembereink kiválasztották a feladat elvégzéséhez megfelelő berendezéseket, s gazdálkodási szervezetünk meghatározta a pénzügyi forrásokat. Hiszen ezek a pályázatok utófinanszírozásosak, azaz a berendezések üzembe állítása után kerülnek csak a MAG felé benyújtott számlák kiegyenlítésre.

A gondos tervezés eredményeként 6 darab TOYOTA 52-8FDF20-as típusú hidrodinamikus hajtású homlokvillás targonca, egy darab GEHL SL 4640 SXT 2 speed targonca, egy darab LIEBHERR A904C HD Litronic ipari átrakógép, kétcsészés markoló és farönkrakó és egy mobil közúti mérleg került a pályázatba, mint beszerezni kívánt műszaki berendezés. A pályázat elbírálása 2012. július 25-én megtörtént. Az eredményhirdetés után szokásos jogi procedúrák, s a megrendelést követő szállítási határidők után már remélhetőleg nyár végén üzembe állhatnak az új átrakógépek. Szükségünk van ezekre az átrakó gépekre, hiszen minden ZÁHONY-PORT dolgozó érdeke, hogy hatékony eszközökkel, alacsony karbantartási és üzemeltetési költségekkel minél több árutonnát tudjunk mozgatni az ügyfeleink logisztikai igényeinek kiszolgálása érdekében.

Pályázatunkat elbírálta és segíti:

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja: www.nfu.hu; www.ujszechenyiterv.gov.hu;

Magyar Gazdaságfejlesztési Központ: www.magzrt.hu

Záhony, 2012. augusztus